tiistai 17. helmikuuta 2015

Flunssaa pukkaa

Heräsin kurkku kipeänä uuteen aamuun. Onneksi lapset on jo niin isoja, että selviytyivät itsekseen kouluun ja sain vetää peiton takasin korviin. Nousin vasta 10.30 ja olo oli himpun verran parempi.

Aamuaerobiset ja muut kuntoilut sain sitten unohtaa ihan tyystin. Aamupalaksi vedin kaurapuuron raejuustolla, marjoilla ja mansikkakeitolla + kanamuna. Ajattelin ottaa aina välillä puuron mukaan kuvioihin, jotta pysyy aineenvaihdunta yllä. Puuron lisäämistä ruokavalioon on FF suositellut painon jumittaessa. Ilman puuroa jää hiilarit niin vähäisiksi, etten usko sen pidemmällä aikavälillä olevan hyväksi.

Tänään leivoin lapsille laskiaispullia, sillä heidän ei mielestäni tarvitse kärsiä äidin ja isin laihdutuskuurista. Tein kuitenkin vain pienen 2,5 dl taikinan, jottei pullia tule liikaa. Tästä tuli 8 isoa laskiaispullaa. Ihan mielenkiinnosta laskin niiden kalorit suunnilleen, sillä harkitsin yhden pullan tai puolikkaan syömistä. Valitettavasti jauhojen määrä on arvio, sillä en punninnut niitä.


Tein kahdeksan isoa laskiaispullaa.
Yksi laskiaispulla = n. 250 kcal
 
 

Kermavaahdon tasasin vain kuuden pullan kesken.
Yhden pullan kermavaahto = n. 125 kcal
+ vadelmahillo 35 = n. 160 kcal
 
Kun lasketaan yhteen
laskiaispulla, kermavaahto ja vadelmamarmeladi
saadaan yhteissummaksi = 410 kcal
 
Vertailuna kalorilaskuri.fi antaa eri valmistajien laskiaispullille n. 350 kcal korkeintaan.

Minulle oli järkytys tuo kermavaahdon kalorimäärä! Ja noita pullia on tullut ennen vedettyä useampikin. Eikä tuo kermavaahdon määrä edes näytä mitenkään kovin suurelta siinä pullalla. Voin vain kuvitella mitä kalorimääriä on tullut lapettua lättyjä syödessä!

Laskettuani pullan kalorit totesin, ettei himotus ole ylitsepääsemätön ainakaan tänään, joten jätin syömättä. Hyvä minä :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti