torstai 29. tammikuuta 2015

25. dieettipäivä

Itselle tämä SD on ollut hyvä herätys monessa mielessä. Olen joutunut kiinnittämään moneen asiaan huomiota ja parantunut on mm. veden juonti, öljyjen lisääminen, kasvisten monipuolinen käyttö, ateriarytmi.
 
Ennen en juonut vettä kuin tosi vähän, en juonut kyllä muutakaan. Aluksi tulikin ihan hirmuisesti vessassa ramppaamista, mutta kyllä se nyt on jo tasoittumaan päin ja juon yli 3 litraa päivässä.  
Oliiviöljyä en voinut kuvitellakaan laittavani salaattiini. Edelleenkään en pidä tavallisen oliiviöljyn mausta ja sekoittelen sitä sitruunan- tai valkosipulisen kanssa tai käytän basilikaoliiviöljyä joka menee ihan sellaisenaan.
 
Kasviksista on lautaselle eksynyt ennen lähinnä tomaatti, kurkku ja jääsalaatti. Nyt paistelen paprikaa + kesäkurpitsaa + sipulia pannulla ja on tosi herkkua. Olen myös keitellyt parsakaalia, kukkakaalia (josta tehnyt muusia), porkkanaa sekä lisännyt salaatteihin muita salaatteja kuten rucolaa ja pinaattia.
 
Ateriarytmien noudattamisessa mättää edelleen hiukan se, että ruoan laitto myöhästyy ja siten ruokailut painottuvat vielä liikaa iltaan. Tätä opettelen siis edelleen, mutta ehdottomasti parempi jo.
 
Omalla kohdallani ruokavalio on siis monipuolistunut, vaikkakin kaipaan hetkittäin perunaa, riisiä tai pastaa. Ne tulen ottamaan mukaan ruokavalioon jatkossa. Kaipaan myös leipää (oivariinilla). Söisin mieluusti aamulla kaurapuuron ja sen kanssa ruisleivän. Olen ennen pudottanut painoa Painonvartijoiden ohjeilla menestyksekkäästi. Halusin kuitenkin saada nyt kunnon startin ja ryhmätuen. En siis valita, sillä tiedossa oli, että dieetissä on niukasti hiilareita.
 
Kotitreeniin olen oikein tyytyväinen. Salille lähden jossain kohtaa, kun tuntuu, että selkä alkaa kestämään paremmin treenaamista. Johtuen vielä vähistä treenimääristä, olen pääsääntöisesti syönyt lepopäivien mukaan, ryhmä 3. Hiilarit ovat siis vähissä.
 
Yksi ehdottomasti hyvistä jutuista on paluu ruoanlaittoon. Liian pitkään tässä meni sitä vältellessä. Nyt kun on saanut kokata ihan urakalla, niin eiköhän jatkossa synny ihan helpolla sitä normi kotiruokaa :) Ruoanlaiton rasittavuus on nyt alentunut.
 
Tänään on ollut jälleen hyvä fiilis. Koiran kanssa tein kivan aamulenkin. Huomasin, ettei matka jota olen aluksi pitänyt pitkänä (2,34 km), tuntunut enää missään. Niinpä kierrettiin tänään siihen pieni lisäpätkä (3,44 km / 47 min). Huippua huomata edistymistä kunnossa :)
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti