sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Toinen viikko takana

Harmittaa kun tänään(kin) hyppäsin vaa'alle, eikä se näytä nyt minkäänlaista pudotusta maanantaihin verrattuna. Viikolla puntari on näyttänyt parhaimmillaan -400 g. Tiedän, ei ole järkeä hyppiä vaa'alle koko ajan. Huomenna on virallinen punnituspäivä ja sitten saakin vaaka levätä. En ole mielestäni kauheasti säveltänyt omiani, mutta edelleen ateriarytmit ovat liian iltapainotteiset ja nyt parina viime päivänä on täytynyt yhdistää ateriaan välipala, jotta iltapalaa ei ole tarvinnut ihan keskellä yötä syödä. Ensi viikolla on ihan pakko saada rytmit kuntoon ja yrittää saada jo vähän enemmän liikuntaakin aikaan. Aamukävelythän nyt ovat sujuneet aika kivasti, mutta muuten onkin liikunta ollut hyvin vähäistä. Tänään olikin onneksi vähän vähemmän liukasta kuin eilen. Tein tähänastisista lenkeistä pisimmän (3,3 km / 40 min). Huippu fiilis! Enemmänkin pitäisi toki tehdä, jotta paino putoaisi.
 
Tänään kokkailin superhyvää ruokaa! Pannulle paprikaa, sipulia ja kesäkurpitsaa paistumaan, kun ne ovat kypsiä lisäksi tomaattia, viimeiseksi jo aiemmin paistettu jauheliha. Ruokailussa basilikaoliiviöljyn ja raejuuston lisäys. Nam nam nam! Vielä pitäisi rahka marjoilla tai kiisselillä + vehnäleseet vetästä. Vatsa on aivan täysi tätä kirjoittaessa ja huominen punnitus mietityttää, siksi tekisi mieli jättää ip väliin, mutta enköhän minä sen kisko.
 
 
 
 
Ruokailut tänään:
11.00 ap: smoothie, kananmuna
15.00 at1: jauheliha kasvismössö raejuustolla ja basilikaöljyllä
15.30 vp: proteiinipatukka, mustikoita, cashew-pähkinöitä
19.30 at2: samanlainen kuin at1
22.00 ip: rahka, mehukeitto, leseet
 
On se vaan melkoisen mielenkiintoista kun aamupalan nauttiminen venyy niin myöhään, vaikka nousisin aikasinkin. Tänäänkin heräsin kyllä klo 7.30, mutta makoilin sängyssä ja lenkille koiran kanssa lähdin vasta klo 9. Jälleen kun tultiin lenkiltä, meni yli tunti ennen kuin lopulta aloin syödä aamupalaa. Tämä ei varmasti ole hyvä juttu. Tämän päivän ekan aterian kun saisi kohdalleen, niin loputkin menisi automaattisesti. Siinä ensi viikolla tsempattava.
 
Ruokaa saa tosiaan laittaa ihan urakalla ja tiskiä tulee. Edelleen ruoan laitto tuntuu työläältä kun laitan itselleni omaa ruokaa ja lapsille toista. Mies on nyt remonttihommissa ja hoitaa itse omat ruokansa. Ensi viikolla koitan tehdä suurempia annoksia kerralla ja laittaa annoskippoihin. Jokunen ateria menee tietty niinkin, että lapset syö suht samaa, mutta saavat sitten riisiä/perunaa omaan annokseensa lisukkeeksi.
 
Vettä olen jo onnistunut juomaan sen vaaditun 3 litraa. Vessassa saa edelleen ravata turhan tiuhaan, yölläkin. Suolamäärän onnistuin tänään ekaa kertaa vetämään kokonaan. Tätä on auttanut se, että laitan lusikkaan pienen keon, se suoraan suuhun ja vettä päälle. Näin saan nauttia ruoat sopivalla suolalla, mutta suolat tulee otettua.
 
Suunnittelua ja tarkkuutta SD vaatii edelleen tosi paljon. Sen että olen laihiksella huomaa lähinnä siitä, että tulee syötyä hirmuisesti vihanneksia ja on aikamoinen aikatauluttaminen. Nälkä on tullut ehkä kaksi kertaa, joten sinänsä tuntuukin ihmeelliseltä. Makean himoa tai minkäänlaista sortumista ei ole tälläkään viikolla ollut. On kyllä uskomatonta huomata mitä säännöllinen ateriarytmi tekee.
 
Hyvä tsemppi siis edelleen päällä! Toivottavasti huomenna vaakakin jo näyttäisi, että ruokavalio on muuttunut :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti