sunnuntai 11. tammikuuta 2015

6. päivä, kokkailu kyllästyttää

 
Vaikka heräsin yhdeksän aikaan, niin aamupalalle meno venyi :/ Ja blogia säädelleessä, sekä lukiessa kanssa urakoitsijoiden blogeja aikaa meni niin, että ateriakin oli myöhempään kuin ajattelin. Eli ei minkäänlaista rotia tänäänkään. Kuvittelin sitten, että kaupassa käynti kävis nopeaan ja saisin aikataulua kiinni. No niin ei käynyt, vaan ruoan laitto venyi ja söin sitten siihen perään proteiinipatukan, sillä muuten ei ole mitenkään mahdollista päästä suunniteltuun määrään.

Liikuntaa ei tänään ole tullut harrastettua edes aamukävelyn vertaa kun mies hoiti koiran ulkoilutuksen. Alkaa hiukan hirvittää kun on tosiaan nuo jumpat jääneet tuohon yhteen harjoituskertaan. Mahtaakohan paino pudotan ollenkaan :/

Edelleen siis ruokavalion noudattaminen sinänsä on helppoa, mutta aikataulujen noudattaminen ei. Ja alkaa minua kyllä kyllästyttää tämä kokoaikainen kokkaus. En ole onnistunut vielä tekemään kerralla ruokaa pidemmäksi aikaa kun punnitsemiset on raakapainoina. Mieshän noudattaa myös tätä diettiä, muttei niin tarkasti. Lapsillekin pitää laittaa ruokaa. Haluavat hassut yleensä sitä mitä äitikin syö, mikä sinänsä on ihan huippua :)

Tänään sitten kokeilin kanafileitä paistaessa miten paino muuttuu. Kypsä näyttäisi painavan n. 60-70% raakapainosta. Jauhelihaa paistoin kerralla 400 g, kypsänä painoi 300 g, eli jauhelihan kypsäpaino on 75% raakapainosta. Se minkä haluaisin tietää on, onko ruokalusikalla (15 ml) mitattu öljy = 15 g? Vaakamme on sen verran hassu, että pienissä mittamuutoksissa se alkaa jumittaa ja öljyn mittailut olen hoitanut ruokalusikalla tai vain lorauttanut. Oliivi- ja rypsiöljyn käytössä on opeteltavaa, se kun ei ole koskaan kuulunut salaattiini.

Ruokailut:
11.30 ap: jälkiuunileipä, voi, juusto, kanamuna ja marjasmoothie
15.30 at1: jauhelihakeitto, salaatti, raejuusto
19.30 at2: kanaa, raejuustoa, salaattia
20.00 vp: proteiinipatukka
24.00 ip: rahkaa ja marjoja
Vettä juotu melkein 3 litraa, hyvä minä :)
 
 
 

Ei ihan suositusten mukainen aamupala, mut melkein :)
 
 

Uskomatonta kuinka hyvää jauhelihakeittoa tulee ilman perunaakin!




Nyt löytyi proteiinipatukka mun makuun, ei liian makea tai esanssinen :)

Kuvista puuttuu illan perussafka, eli rahka ja marjat. Tämä ruokien kuvaaminen tuntuu hiukan hassulta. Teen sitä kuitenkin siksi, että muistan itse hyviä yhdistelmiä, näen vähän miten olen syönyt ja mahdollisesti myös inspiraatioksi muille :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti